L’Esplai Zig-Zag forma part d’Esplac (Esplais Catalans), una associació d’esplais laics i progressistes que treballen per tal de fomentar la transformació social, mitjançant l’educació dels infants.

L’activitat d’Esplais Catalans està pautada pels següents valors:

Educació: la tasca i el projecte educatiu dels esplais sorgeix del treball conjunt d’infants, monitors i monitores i famílies.

-Laïcitat: Esplac és una organització a favor de la llibertat de pensament i d’acció de tota la ciutadania, especialment d’infants i joves.

Voluntariat: els Esplais Catalans aposten pel foment del compromís i la responsabilitat que assumeixen els i les joves dels esplais com a única  via per a assumir la plena ciutadania.

Associació: Esplac esdevé una eina per a l’autodeterminació de les persones i l’autogestió dels grups a través de la participació associativa democràtica i de la vertebració federal dels esplais en el territori.

Internacionalisme: s’intenta fomentar la capacitat de mirar cap enfora, de treballar en xarxa i de compartir experiències per tal d’entendre el nostre context quotidià i transformar-lo, tot desenvolupant una consciència de responsabilitat mundial compartida.

Amistat: es recolza el treball en equip, la motivació, el creixement personal, la convivència i el respecte en el tracte quotidià dels esplais com la manera d’estimar-nos i ser feliços.

Actualment Esplac compta amb 101 esplais associats, repartits en 62 poblacions catalanes, agrupant a més de 6500 infants i 1600 monitors i monitores.

Esplac intenta ser el punt de referència de tots els Esplais Laics i Progressistes del territori català, una organització a través de la qual es fomenti el model educatiu dels esplais i la cooperació entre aquests.

Per a més informació sobre els Esplais Catalans, podeu consultar la seva pàgina web: http://www.esplac.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s